Wina Regionalne
Saperavi
![Image](/images/2022/05/20/saperavi-2000x2788-800x1115.jpg)
Saperavi
Kolor: Głęboki czerwony kolor przechodzący w czarny.
Aromat: Owoców leśnych, porzeczki, aronii, mchu, mokrej ziemi, igliwie.
Smak: Miękki i przystępny, pełny ciepłego leśnego owocu i ujarzmionych tanin. Odczuwa się korzenność, przypalone tło, lekko dymny i śliwkowy rejestr. Finisz owocowo-pestkowy.
Aromat: Owoców leśnych, porzeczki, aronii, mchu, mokrej ziemi, igliwie.
Smak: Miękki i przystępny, pełny ciepłego leśnego owocu i ujarzmionych tanin. Odczuwa się korzenność, przypalone tło, lekko dymny i śliwkowy rejestr. Finisz owocowo-pestkowy.
Czerwone wytrawne wino gronowe o bogatych aromatach: dojrzałych owoców i czarnego bzu. W smaku pełne, o przyjemnych, miękkich garbnikach.
Doskonale pasuje do pieczonych lub grillowanych mięs białych i czerwonych oraz serów.
Temperatura serwowania: 16-18°C
alk. 13,5% obj.
Doskonale pasuje do pieczonych lub grillowanych mięs białych i czerwonych oraz serów.
Temperatura serwowania: 16-18°C
alk. 13,5% obj.