Wina BIO

Kindzmarauli Bio

Image

Kindzmarauli Bio

Kolor: Intensywnie wiśniowy.
Aromat: Przede wszystkim owoce wiśni, soczyste maliny, jeżyny, ściółka leśna.
Smak: Przyjemny, lekki i nienachalny. Ma owocową gładką nutę i naprawdę odświeżającą, przyjemną kwasowość. W tle nuty lekko pieprzne, korzenne. Wino jest delikatne i wyważone. Pokazuje ciekawą, bardziej zwiewną, stronę Saperavi. Ma posępną elegancję, ziołowość i tę swoistą, dobrze rozumianą, "szczupłość", która oddala go od bombastycznych wydań nowoczesnych win. Jest wyważone, zrobione z umiarem. Surowe, zwięzłe, zbalansowane.
Region winiarski: Region KAKHETI
Apelacja: KINDZMARAULI - szczególny rejon upraw winorośli
Klimat: Umiarkowany, kontynentalny
Kategoria wina: Wino ekologiczne
Odmiany: Saperavi 100%
Pochodzenie winogron: Ekologiczne winnice „KUDIGORA”, mikroregion KINDZMARAULI
Urodzaj: 6 ton / ha.
Typ wina: Półsłodkie, rocznikowe, czerwone
Analiza wina: Cukier resztkowy 35-45 g/l; T/A: 7,5-8,5 g/l: Cukier resztkowy - g/l; T/A: 4,5-5,5 g/l Ma posępną elegancję, ziołowość i tę swoistą, dobrze rozumianą, "szczupłość", która oddala go od bombastycznych wydań nowoczesnych win. Jest wyważone, zrobione z umiarem. Surowe, zwięzłe, zbalansowane.