Wina AOC Marani

Khvanchkara

Image

Khvanchkara

Kolor: Rubinowy.
Aromat: Elegancki aromat jeżyn, dzikiej róży, rodzynek i migdałów.
Smak: Zachowana równowaga pomiędzy naturalnym aromatem, słodyczą i kwasowością oraz delikatność sprawiają, że wino jest świeże i posiada łagodny, bogaty smak.
Region winiarski: Region RACHA-LECHKHUMI
Apelacja: KHVANCHKARA - szczególny rejon uprawy winorośli
Klimat: Umiarkowany, kontynentalny
Kategoria wina: Wino jakościowe o zastrzeżonym nazewnictwie miejsca pochodzenia upraw winorośli
Odmiany: Aleksandreuli 50%, Mujuretuli 50%
Pochodzenie winogron: KHVANCHKARA - szczególny rejon uprawy winorośli
Urodzaj: 8 ton / ha.
Typ wina: Półsłodkie, rocznikowe, czerwone
Analiza wina: Cukier resztkowy 30-45 g/l; T/A: 5,5-6,5 g/l