Dokąd teraz? >> ASORTYMENT >> STRONA STARTOWA >> A może do GRUZJI ?

Satrapezo ICEWINE CABERNET

KUP teraz

Region winiarski: KAKHETI
Klimat: Umiarkowany, kontynentalny
Kategoria wina: Wino wyselekcjonowane, limitowane
Odmiany: CABERNET SAUVIGNON 100%
Pochodzenie winogron: Południowa parcela CABERNET SAUVIGNON w winnicy Kondoli
Urodzaj:  7-8 t/ha
Typ wina: Słodkie rocznikowe czerwone
Potencjał dojrzewania: Podczas dojrzewania nabywa aromaty miodu i dżemu
Produkowana ilość: 4000 butelek o poj. 0,375 l
Opakowanie: 1 butelka w kartonie.
Analiza wina: Alk. 10,0 %, Cukier resztkowy 180 - 240 g/l

Degustacja

Kolor: Truskawkowy.
Aromat: Delikatne, dojrzałe, miękkie, dżemowe truskawkowo-malinowe, apetyczne.
Smak: Gładki, wyraziście słodki. Niesie rejestry truskawkowego dżemu, żurawiny, soku z granatów, malin. Smaczne i ciekawe wino.

Winifikacja

Całkowicie zamrożone winogrona Cabernet Sauvignion, w południowych parcelach winnic Kondoli, zbierane są na początku grudnia, gdy temperatura na zewnątrz spada do – 9°C. Jako, że większość wody w owocach zamarza, ilość soku z winogron jest bardzo ograniczona przy jednoczesnej koncentracji cukru, kwasów i aromatów. Winogrona są zbierane do małych skrzynek wcześnie rano, ręcznie przesortowane w naszej winiarni i łagodnie tłoczone w prasie koszowej. Proces fermentacja trwa dwa miesiące w nierdzewnych stalowych kadziach w kontrolowanej temperaturze 16-18°C. Następnie wino poddaje się procesowi stabilizacji w temperaturze 0°C przez okres sześciu miesięcy. Nieznaczna filtracja i butelkowanie kończy proces. Wino dojrzewa w butelkach przez sześć miesięcy.

Nota 

Czerwone słodkie wino gronowe o delikatnym aromacie miodu, dźemu truskawkowego, kandyzowanej pigwy, soku z czerwonych winogron i konfitury z mandarynek.
Niezwykły sok dla Icewine otrzymuje się z winogron pozostawionych na krzakach do zimy, aż temperatura osiągnie -8°C lub mniej. Przy takiej temperaturze słodki, gęsty sok w owocach oddziela się od wody, koncentruje cukier, aromatyczne związki i kwasy - pozostałe składniki zostają oddzielone w kryształach lodu. Fermentacji poddana zostaje jedynie najlepsza, drogocenna, bogata esencja szlachetnego soku.
Znakomite jako aperitif lub do deserów oraz dojrzałych serów.
Temperatura serwowania: 8-10°C
alk. 10,0% obj. 

Nagrody

Rocznik - Konkurs - Kraj - Nagroda
2013 - IWSC, 2016 - England, London - Silver Outstanding
2013 - Decanter WWA, 2016 - England, London - Silver
2013 - IWC, 2016 - England, London - Bronze
2012 - ENOEXPO, 2014 - Poland - Gold

Tab heading 6

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque quis quam in risus pulvinar ultrices eget non sem. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae proin accumsan odio.

Możesz nas mieć
w swojej ofercie!

Jeśli posiadają Państwo własny sklep specjalistyczny,
lub prowadzą restaurację i chcieliby Państwo rozpocząć z nami współpracę
prosimy o kontakt.

Nasz przedstawiciel skontaktuje sie z Państwem.

Marani 1915 Sp. z o.o.

Oficjalne przedstawicielstwo j.s.c. "Telavi Wine Cellar"

ul. Wąwozowa 23 lok. U1, 02-796 Warszawa
NIP: 5213473110 REGON: 141308036
Sąd Rejonowy dla M. St. Warszawy w Warszawie XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
Numer KRS: 0000299558
Wysokość kapitału zakładowego: 50000 PLN

Zadzwoń

tel. / fax. +48 22 853 62 37
tel. kom. +48 503 154 123

ODWIEDź NAS

ul. Wąwozowa 23 lok. U1,
02-796 Warszawa

Marani